TABUĽA OBSAHU VÁPNIKA
Potravina | Obsah v mg/kg |
Bravčové mäso | 50 - 90 |
Hovädzie mäso | 30 - 150 |
Kuracie mäso | 60 - 130 |
Bravčová pečeň | 60 - 70 |
Ryby | 60 - 5200 |
Mlieko plnotučné | 1100 - 1300 |
Tvaroh | 600-800 |
Syry | 1500 - 12000 |
Jogurt | 1400 |
Slepačie vajcia | 550 - 570 |
Vaječný bielok | 50 - 110 |
Vaječný žĺtok | 1300 - 1400 |
Pšenica | 230 - 500 |
Pšeničná múka | 130 - 260 |
Celozrnný chlieb | 140 - 650 |
Lúpaná ryža | 50 - 110 |
Hrach | 640 |
Šošovica | 760 |
Fazuľa | 1130 |
Sója | 2560 |
Sójové mlieko | 40 |
Kapusta | 300 - 500 |
Karfiol | 360 |
Špenát | 700 - 1250 |
Hlávkový šalát | 400 - 600 |
Rajčiny | 60 - 140 |
Mrkva | 240 - 480 |
Hrášok | 260 - 410 |
Cibuľa | 200 - 440 |
Zemiaky | 100 - 230 |
Jablká | 30 - 80 |
Pomaranče | 400 - 730 |
Banány | 50 - 120 |
Jahody | 180 - 260 |
Vlašské orechy | 900-1000 |
Lieskové orechy | 1810 |
Mandle | 2500 |
Mak | 12620 |
Korytnica | 590 |
Baldovská | 380 |